General · licors i begudes

Còctel “Tiburón”

tiburon1

Ja toca Recepta del 15 una altra vegada i aquest mes m’encanta perquè la proposta va de còctels i vull aprofitar per publicar una recepta familiar. He vist fer el “Tiburón” en moltes ocasions, sempre a festes familiars on el meu tio Biel, el seu autor, era requerit per les germanes, cosines i nebodes per a què exercís de barman i els en preparàs un com a aperitiu. Ell, home inquiet en molts camps i autor del llibre Aplec d’usos de cuina al Pla de Mallorca, entre d’altres, va conèixer de ben a prop el món dels còctels i les begudes. Primer a l’hotel de Cala d’Or on va fer feina en ple boom del turisme i després com a treballador de la destil·leria 2 Perellons. Guard com un incunable un llibre seu de licors del qual, que jo sàpiga, només n’hi ha dues còpies.

M’agradaria dedicar-li el post d’avui, ja que li rob la recepta i li oferesc en homenatge, per a què se’l begui allà a on sigui.

tiburon2

L’ingredient principal del “Tiburon” és el Palo, acompanyat d’una mica de ginebra i de pell de llimona. Si no sou de Mallorca heu de saber que el Palo és un licor de color negre propi d’aquí, dens i fort que es sol prendre com a vermouth i que és el resultat de la maceració en alcohol de diferents sucres cremats i recremats i d’algunes herbes aromàtiques. La seva elaboració és tot un procés que requereix experiència i per aquest motiu no és freqüent que se’n faci a casa. Jo tenc la sort de poder-ne gaudir de propi perquè mon pare és l’hereu de la fórmula del tio Biel i en sol fer cada any. El dia que es fa és com un dia festiu, un dia especial en el calendari familiar i en honor seu he de dir que és el millor de l’illa amb diferència.

Ingredients
1 mesura de Palo
1/4 mesura de ginebra
Pell de llimona
Gel

Posam el gel en un tassó. Abocam primer el Palo, després la ginebra i finalment sucam la pell de la llimona sobre la beguda de manera que l’aroma del cítric s’escampi i es mescli amb els esperits. Deixarem la pell macerant en el tassó, remenarem  i ja estarà a punt.

tiburon6

Au, ara a brindar… no? i alerta amb els taurons, aquests no mosseguen però pugen al cap a una velocitat desmesurada!

4 thoughts on “Còctel “Tiburón”

  1. He estiuejat molt anys a Mallorca i mai he provat el Palo, com pot ser? La veritat és que sempre ens hem decantat per les Herbes de Mallorca, Dos Perellons! 😉 O sigui que aquest còctel s’haurà de provar en homenatge al tiet Biel!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    M'agrada

Deixa un comentari