General · licors i begudes

Còctel “Tiburón”

tiburon1

Ja toca Recepta del 15 una altra vegada i aquest mes m’encanta perquè la proposta va de còctels i vull aprofitar per publicar una recepta familiar. He vist fer el “Tiburón” en moltes ocasions, sempre a festes familiars on el meu tio Biel, el seu autor, era requerit per les germanes, cosines i nebodes per a què exercís de barman i els en preparàs un com a aperitiu. Ell, home inquiet en molts camps i autor del llibre Aplec d’usos de cuina al Pla de Mallorca, entre d’altres, va conèixer de ben a prop el món dels còctels i les begudes. Primer a l’hotel de Cala d’Or on va fer feina en ple boom del turisme i després com a treballador de la destil·leria 2 Perellons. Guard com un incunable un llibre seu de licors del qual, que jo sàpiga, només n’hi ha dues còpies.

M’agradaria dedicar-li el post d’avui, ja que li rob la recepta i li oferesc en homenatge, per a què se’l begui allà a on sigui.

tiburon2

L’ingredient principal del “Tiburon” és el Palo, acompanyat d’una mica de ginebra i de pell de llimona. Si no sou de Mallorca heu de saber que el Palo és un licor de color negre propi d’aquí, dens i fort que es sol prendre com a vermouth i que és el resultat de la maceració en alcohol de diferents sucres cremats i recremats i d’algunes herbes aromàtiques. La seva elaboració és tot un procés que requereix experiència i per aquest motiu no és freqüent que se’n faci a casa. Jo tenc la sort de poder-ne gaudir de propi perquè mon pare és l’hereu de la fórmula del tio Biel i en sol fer cada any. El dia que es fa és com un dia festiu, un dia especial en el calendari familiar i en honor seu he de dir que és el millor de l’illa amb diferència.

Ingredients
1 mesura de Palo
1/4 mesura de ginebra
Pell de llimona
Gel

Posam el gel en un tassó. Abocam primer el Palo, després la ginebra i finalment sucam la pell de la llimona sobre la beguda de manera que l’aroma del cítric s’escampi i es mescli amb els esperits. Deixarem la pell macerant en el tassó, remenarem  i ja estarà a punt.

tiburon6

Au, ara a brindar… no? i alerta amb els taurons, aquests no mosseguen però pugen al cap a una velocitat desmesurada!

4 thoughts on “Còctel “Tiburón”

  1. He estiuejat molt anys a Mallorca i mai he provat el Palo, com pot ser? La veritat és que sempre ens hem decantat per les Herbes de Mallorca, Dos Perellons! 😉 O sigui que aquest còctel s’haurà de provar en homenatge al tiet Biel!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s