cremes i sopes · pasta i arròs · Receptes salades

Sopa curativa

Com reconforta una sopa o un arròs lleuger ben calent en dies d’hivern. En aquesta època on només sentim parlar de malalties no hi ha com guarir el cos amb aliments sans i vitamínics. Aquest plat és una adaptació de la sopa de malalt. Sense voler-me atribuir cap coneixement curatiu, he cregut més oportú canviar-li el nom per un altre amb connotacions positives. Si justament estau en aïllament aquesta recepta no vos curarà però potser vos ajudarà a passar millor l’estona.

Podeu canviar l’arròs per sopa si us ve de gust. Amb aquesta quantitat en tendreu per dues persones

Ingredients

500 ml brou de pollastre

100 gr pollastre cuit

100 gr carabassa

4 branques bròquil

1 ceba

1 all

100 gr arròs

1 cm gingebre fresc

llimona

cilantre, julivert o l’herba aromàtica que més vos agradi

Bullirem l’arròs a part. Reservarem.

Ratllarem el gingebre fresc i l’all, picarem la ceba i ho sofregirem tot amb un raig d’oli. Quan la ceba sigui transparent hi afegirem la carabassa tallada a daus. Uns minuts després hi abocarem el brou. Deixarem que bulli 5 minuts i hi afegirem el bròquil tallat en ramets més petits. Ho tendrem 5 minuts més al foc i hi posarem l’arròs. Deixarem que cogui uns dos o tres minuts més i apagarem el foc.

Posarem la carn esbocinada dins el plats, un bocí de llimona i unes fulles de les herbes aromàtiques. Abocarem l’arròs al damunt i servirem ben calent.

Amb aquests ingredients n’hi ha per unes dues persones. Jo vaig emprar arròs vermell que necessita mitja hora per coure. També podeu bullir l’arròs directament amb el brou. Si ho feis així serà millor que poseu el bròquil els darrers 5 minuts. Podeu emprar la carn amb la que heu fet el brou.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s