entrants · General · peix i marisc · Receptes salades

Ortigues de mar, terra de remolatxa, liquat de bledes i aire de taronja

Estimats i estimades que llegiu aquest blog, no us retgireu per un títol tan pretenciós com el d’aquesta recepta. En realitat és ben senzilla i no té massa secrets. Podeu no fer l’aire de taronja però és fàcil de fer i serà fàcil que trobeu la lecitina. Volia fer un plat que recordàs a un hort però amb la mar a la vista que hocapgiràs. Aquesta recepta la vaig fer abans de l’estiu però es va rompre l’ordinador a més de desbaratar-se el blog i la tecnologia es va conjurar per no deixar-me-la publicar. Ara que he recuperat les fotos, aquí va ella. Podeu substituir les verdures que hi veis per altres d’aquesta temporada.

Les ortigues de mar són anèmones comuns de mar, un petit animal primari amb cèl·lules urticàries per caçar el seu aliment. Tenen una vida molt breu fora de l’aigua, per la qual cosa es venen en recipient o bosses amb aigua marina. Es solen cuinar arrebossades i fregides i també en arrossos.  La textura, una vegada cuinada, s’assembla a la d’un bunyol, un bunyol amb gust de mar que us enganxarà si sou amants d’aquest sabors.

Ingredients
Un manat de bledes
2 llesques de pa sense la crosta
1 remolatxa
100 ml suc de taronja
1c/p sucre
2 c/p lecitina de soja
Ortigues de mar
Farina de cigró o la que vos agradi per fregir
Verdures de temporada

Posarem aigua a bullir. Netejarem les fulles i les separarem del tronxo. Escaldarem la part verda amb aquesta aigua un minut i les posarem en aigua i gel per a aturar la cocció. Colarem i liquarem. Salpebrarem i reservarem el liquat.

Per fer la terra de remolatxa, pelarem la remolatxa i la liquarem. Banyarem la molla de pa amb aquest suc (no ha de nedar dins líquid) i l’esmicolarem. L’escamparem sobre una safata i l’enfornarem uns 2 o 3 minuts a 180ºC per a què s’assequi. Deixarem que refredi i reservarem.

Pelarem i arreglarem les verdures tallant-les a làmines. Les passarem per farina i les fregirem. Deixarem que degotin en paper absorbent.

Per fer l’aire sucarem la taronja, colarem el suc i el posarem al foc amb el sucre per a què es fongui. Quan hagi refredat hi posarem la lecitina de soja i turbinarem amb el turmix fins que faci escuma. Retirarem aquest aire i tornarem a turbinar per a obtenir-ne més si ens cal. Reservarem.

Enfarinarem les ortigues de mar cuidant de no tocar-les massa amb les mans per les propietats urticants que tenen. Posarem oli en una pella i quan sigui ben calent les fregirem. Deixarem degotar sobre paper absorbent.

Muntarem el plat amb la terra de remolatxa, una mica del liquat de bledes, les verdures i l’aire de taronja. Hi posarem les ortigues i servirem de seguida mentre encara siguin calentes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s