General · postres · receptes dolces

Pastís de formatge i fraules

Un dels pastissos més senzills i que donen millor resultat són els de formatge. A casa meva agraden molt i quan fa un temps que no en faig solc rebre bastantes peticions per a què en torni a cuinar. Un dels millors punts forts d’aquest dolç és que té moltes variants: amb forn, sense, amb fruites, xocolata,…. El que public aquí crec que és dels més senzills  i us servirà de base si el voleu fer substituint les fraules per una altra fruita o, senzillament, fer-lo sense res.

A mi m’agrada que la base no sigui massa gruixada. He emprat galetes tipus digestive però podeu fer-la amb qualsevol altra, fins i tot reciclant algunes que ja siguin fluixes.

Ingredients (per a un motllo de 20 cm de diàmetre)
per a la base
90 gr galetes tipus digestive
50 gr mantega
per a la crema
900 gr formatge d’untar
4 ous
190 gr sucre en pols
per a les fraules
1 pell de llimona ratllada
1 kg de fraules
75 gr sucre
pebre rosa (opcional)
1/2 branca de vainilla

pastís formatge fraules1

Primer de tot rentarem 1/2 kg de fraules, treurem el capoll i les tallares a bocins petits. Les posarem al foc amb els 75 gr de sucre, el pebre rosa i la branca de vainilla. Les courem fins que comencin a desfer-se, entre 10 i 15 minuts. Reservarem les altres per decorar el nostre pastís.

Encendrem el forn a 180ºC. Cobrirem la base del motlo i les parets amb paper de forn. Picarem les galetes i les posarem dins el motlo. Fondrem la mantega i la mesclarem amb la galeta picada. Estirarem aquesta massa de manera que ens quedi repartida i uniforme. Enfornarem la base uns 10 minuts. La treurem i deixarem que refredi mentre feim la crema de formatge.

pastis formatge-fraules2

Mesclarem el formatge amb el sucre en pols. Hi posarem la pell de llimona ratllada i els ous d’un en un. Quan tenguem una crema homogènia i sense grums, l’abocarem sobre la base. Afegirem 3/4 parts de la salsa de fraules i la mesclarem amb la crema sense que s’acabi d’integrar del tot.

Baixarem el forn a 150ºC i hi posarem el pastís. L’hi tendrem una hora aproximadament, fins que vegem que el centre tremola una mica però és estable. El treurem i deixarem que refredi sobre una reixa. Abocarem la resta de salsa de fraules al damunt i el posarem a la gelera fins a l’endemà.

Desenmotlarem el pastís i el decorarem com més ens agradi amb la resta de fraules que ens havia quedat.

Nota:

-És important que en fer la crema aneu alerta a introduir molt d’aire. És millor que la faceu amb la varilla manual i que atureu una vegada tengueu tots els ingredients ben mesclats. Perquè una vegada al forn, l’aire fa força per sortir i és llavors quan s’esquerda la superfície i l’enlletgeix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s