entrants · General · peix i marisc · Receptes salades

Croquetes de sípia en la seva tinta

Per fer aquestes croquetes em vaig basar en una recepta d’Els fogons de la Bordeta perquè em va semblar una idea magnífica.  Ara és una bona època per a la sípia ja que ens trobam en plena temporada i en trobam magnífics exemplars al mercat.

Les croquetes casolanes solen ser un encert que et poden treure de diferents fregats, des d’uns entrants a un sopar improvisat. En aquestes hi vaig afegir un fetge de rap que li donà més gust de mar, igual que la melsa de la sípia. Si trobau que la bossa de tinta és petita serà millor que n’hi afegiu una mica més.

Ingredients
1 sípia bruta de 800 gr aprox.
1 ceba
1 all
1 fetge de rap (opcional)
la tinta de la sípia
4 gr de tinta més
1 l de llet
160 gr farina
220 gr mantega
20 gr oli oliva
per a l’arrebossat
4 ous
galeta picada

Netejarem la sípia i guardarem la melsa i la tinta. Passarem la sípia, cap, melsa i cos per una paella procurant no coure-la en excés. La tallarem a trossos més petits o ens ajudarem d’una picadora però sense picar-la massa. Ens interessa que tengui textura. Reservarem.

Torrarem el fetge de rap i el picarem ben petit.

Pelarem la ceba i els alls i els picarem amb l’ajuda d’una picadora fins que ens quedi una pasta. Fondrem la mantega amb l’oli en una paella i quan sigui calenta hi courem la ceba. Quan sigui ben rossa hi afegirem la farina i la cuinarem uns minuts sense deixar de remenar. Abocarem la llet a poc a poc fins que tenguem una beixamel espessa.

Quan la salsa es desferri de les parets de la paella serà senyal de que la tenim a punt. Hi afegirem la sípia i el fetge de rap, mesclarem bé i hi posarem la tinta. Salpebrarem. Tornarem a mesclar i ho tendrem uns minuts al foc.

Abocarem la pasta en un recipient i el taparem amb paper film a pell. Deixarem que reposi dins la gelera fins a l’endemà.

Per arrebossar les croquetes farem bolles de mida semblant, les passarem primer per ou batut i després per la galeta picada. Les col·locarem en safates i les congelarem tapades de paper film.

Llavors ja tendreu unes boníssimes croquetes per quan les vulgueu fer servir. Anau alerta que són un autèntic vici!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s