General · ous · pasta i arròs · Receptes salades

Arròs amb espinacs saltejats i ou poché

Què fas quan has dedicat tot el matí a fer dissabte i sobretot, a netejar la cuina a fons? un dia d’aquests que no saps de què li has de pegar perquè no hi ha quasi res a la gelera i ja és tard per sortir a comprar. Tanta sort que l’arròs, els ous i la pasta són el recurs ideal per a moments així. Amb les poques verdures que rondaven per casa n’hi havia prou per fer un dinaret la mar de bo, perquè la veritat és que trob que ha resultat una bona combinació, tot plegat. Els ous poché, a més, són tan fàcils de fer utilitzant un paper film que val la pena provar de fer-los.

Aquí he emprat arròs basmati però servirà qualsevol que us agradi. M’he passat una mica amb la cúrcuma i ha sortit ben vermell però de sabor estava bé. Amb aquestes quantitats n’hi ha prou per a una persona.

Ingredients

1 porro
1 grell
1 tassa de cafè d’arròs basmati
1/2 manat d’espinacs
1-2 ous
1/2 cullereta cúrcuma
oli, pebre bo, sal, pebre rosa

Netejarem l’arròs un parell de vegades per treure el midó i el bullirem anant alerta que no es passi.

Tallarem el porro i el grell a trossos petits i ho saltejarem en una paella antiadherent amb un raig prim d’oli. Farem els espinacs ben nets i els tallarem grosserament. Quan el porro i el grell siguin ben rossos hi afegirem els espinacs. Salpebrarem i saltejarem uns 2-3 minuts.

Mentrestant posarem a bullir aigua. Folrarem l’interior d’una tassa àmplia o d’un tassó amb un tros de paper film que sobresurti prou pels costatsi hi trencarem l’ou a dins. Hi posarem pebre bo, sal i unes gotes d’oli. Farem un farcellet amb el plàstic i el subjectarem amb un elàstic o amb un filferro d’aquests que tanquen les bosses del pa de motllo. Posarem l’ou dins l’aigua bullint i l’hi tendrem uns 5 minuts o fins que vegem que el blanc ja ha quallat, però no el vermell. Si vos agrada cuit, deixau-l’hi més temps.


Retirarem les verdures i en la mateixa paella i sense afegir oli, hi posarem l’arròs i la cúrcuma. Remenarem una mica per a què l’arròs absorbeixi bé les espècies. Si voleu podeu mesclar les verdures amb l’arròs o presentar el plat com he fet jo, amb l’arròs com a base, després les verdures i l’ou coronant-ho tot.  Ho amanirem amb uns grans de pebre rosa, una mica d’oli verge i unes escates de sal.

Nota: Em sap greu si abús una mica de l’aro emplatador però va molt bé per presentar els plats de forma agradable a la vista. A més, trob que l’arròs és de les coses que millor hi queden, més que no tan escampat pel plat.

Els porro i el grell els he tallat en juliana, si preferiu no trobar-los tant al plat serà millor que opteu per tallar-los a quadrets petits.

Esper que sigui del vostre gust!

8 thoughts on “Arròs amb espinacs saltejats i ou poché

  1. No coneixia el teu blog, gràcies a la teva visita ara ja te tenc fitxada, ens anam seguint!
    I per cert, visca l’aro emplatador, fa que els plats més simples semblin d’estrella michelín. Una besada.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s