General · pasta i arròs · Receptes salades

Raviolis d’Afuega’l pitu vermell amb salsa de carabassa

Whole kitchen en la seva Proposta Salada per al mes de setembre ens convida a preparar un clàssic italià “Pasta Farcida”.

L’estiu s’acaba i tot torna, també les propostes mensuals de Whole Kitchen. Com veis en l’enunciat, aquesta vegada tocava pasta farcida i m’he animat a fer uns raviolis aprofitant una peça d’Afuega’l pitu que vàrem dur d’Astúries. Per a qui no el conegui és un formatge cremós i sec de llet de vaca molt comú en les terres asturianes. En aquest cas vàrem escollir-ne un amb pebre bord, per la qual cosa el gust s’accentua una mica, amb tocs fumats i lleugerament picant. Per contrastar aquests sabors he optar per fer una salsa de carabassa, més dolça i lleugera i que no disfressi el gust del formatge.

Clicant aquí podreu consultar una altra recepta de raviolis casolans farcits de verdures i pesto.

Ingredients (per a 36 raviolis)
per a la pasta
200gr farina 00
2 ous
1 cullerada d’oli
pebre de sixuan
sal, pebre bo
per al farcit
200gr Afuega’l pitu
2-3 culleradetes de formatge cremós
2 porros
1 ceba
per a la crema
1 tall de carabassa
200 ml llet
50-100 ml crema de llet

Primer de tot tamisarem la farina en un bol i farem un volcà. En el centre hi posarem els ous, la sal, l’oli, el pebre de sixuan i una mica de pebre bo. Ho amassarem amb les mans fins que tenguem una pasta ben lligada, que no sigui dura i que no s’aferri. Si teniu una màquina amassadora vos facilitarà molt aquest punt. Farem una bolla, l’embolicarem en film i la tendrem a la gelera durant una hora.

Mentrestant farem el farcit. Tallarem la ceba i la part blanca dels porros a quadradets molt petits i els sofregirem lleugerament en una paella amb molt poc oli. Tallarem l’Afuega’l pitu en un plat i l’encalentirem uns 30 segons en el microones per a què sigui més manejable. Hi afegirem la ceba i el porro, la crema de formatge i ho rectificarem de sal i pebre bo. Reservarem.

Dividirem la pasta que teníem a la gelera en unes quantes porcions i anirem passant cada una d’elles per la màquina, començant per la posició més ampla cap a la més estreta fins a obtenir una làmina llarga i rectangular. Les tallarem a mida del motllo de fer ravioli i les deixarem assecar una estona.

Estendrem la làmina en el motllo de raviolis, o en qualsevol altre que utilitzeu i amb una cullera petita anirem fent muntets de farcit. Ho taparem amb una altra làmina de pasta i els raviolis. Els deixarem assecar uns minuts en un plat enfarinat.

Bullirem la pasta en una olla amb abundant aigua salada durant uns 5-7 minuts. Colarem i reservarem.

Per fer la salsa courem la carabassa al vapor i l’esclafarem amb una forqueta. Posarem una paella o un cassó al foc i hi lligarem la carabassa xafada amb la llet i la nata fins que sigui una salsa espessa, rectificarem de sal i pebre bo.

I ja està, després només cal posar-se la quantitat que cada un cregui que es pot menjar, amb 6 o 7 n’hi ha prou per a una persona.

Nota: És important enfarinar la màquina i la pasta regularment. Si pitjau aquí veureu un vídeo amb les passes a seguir per fer la pasta casolana.

Els raviolis que vos sobrin es poden congelar i bullir directament qualsevol altre dia, no vos decepcionaran.

 

 

5 thoughts on “Raviolis d’Afuega’l pitu vermell amb salsa de carabassa

 1. Buenísima tu receta. Por supuesto que me la copio para hacerla en casa. Me ha encantado. Enhorabuena. Yo hice mis raviolis rellenos el domingo, terminé la sesión fotográfica y nos los comimos. Cuando fuí a ver las fotos, tengo algún fallo de falta de foco. Total, que no puedo publicarlo. Me ha dado mucha rabia, pero creo que este fin de semana lo voy a remediar haciendo raviolis para comer.

  M'agrada

  1. Em sap greu per la teva recepta. No ho pots arreglar amb el photoshop? fot bastant quan les fotos no surten bé perquè no et val de res haver fet bé la recepta si la vols publicar. Esper que tenguis més sort a la propera!

   M'agrada

 2. Buenísima tu receta. Por supuesto que me la copio para hacerla en casa. Me ha encantado. Enhorabuena. Yo hice mis raviolis rellenos el domingo, terminé la sesión fotográfica y nos los comimos. Cuando fuí a ver las fotos, tengo algún fallo de falta de foco. Total, que no puedo publicarlo. Me ha dado mucha rabia, pero creo que este fin de semana lo voy a remediar haciendo raviolis para comer.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s