General · postres

Pastís Mississipi

Quan vaig veure “Criades i senyores” em varen venir ganes de fer una tarta semblant, però sense seguir la recepta de la pel·lícula, no cregueu! la primera vegada que la vaig cuinar no em va agradar la base que indicava el meu libre, era com un cartró. Així és que l’he substituïda per la massa sablé que tenc per costum fer, afegint-hi el cacau. No és una tarta difícil tot i que no és de les que et treuen del parany en 5 minuts. Ara, el resultat val la pena. Absteniu-vos aquells i aquelles que poseu esment en l’operació bikini!


Ingredients per a un motlle de 22 cm diàmetre
per a la base
210 gr farina
100 gr mantega
50 gr sucre
1 ou
2 cullerades de cacau en pols sense sucre
per a la crema
175 gr mantega
250 gr sucre morè
300 ml nata líquida 35% M.G.
4 ous
4 cullerades de cacau tamisat
150 gr xocolata per fondre
Per decorar
1/2 l nata 35% M.G.
4 cullerades de sucre
xocolata ratllada, esmicolada, filetejada, a flocs,…

Primer de tot feim la base mesclant la farina, el sucre, el cacau i la mantega freda tallada a daus. Mesclam bé fregant amb les mans o amb el robot de cuina fins que torni com a miques de pa. Hi afegim l’ou i ho unim però sense pastar, només ho manipulam fins que estigui tot ben lligat. Feim una bolla i la guardam a la gelera embolicada amb paper film durant mitja hora, com a mínim.

Passat aquest temps, la treim, l’estiram bé i la posam en un motlle. Punxam la base amb una forqueta arreu, cobrim amb paper de forn i l’omplim de llegums o amb un pes. La tornam a posar a la gelera durant quinze minuts més*. Mentrestant encalentim el forn a 170ºC. Enfornam la base 15 minuts. Treim les llegums i el paper i l’enfornam en sec 10 minuts més. Deixam refredar.

Preparam el farcit fonent primer la xocolata en un bol al microones. Seguidament batem amb unes varilles la mantega amb el sucre. Quan tengui consistència de crema, alternam un ou i una cullerada de cacau fins que ho tenguem tot incorporat. Hi afegim la xocolata fosa i seguim batent. Hi posam la nata i ho batem tot bé fins que sigui una mousse.

Posam la crema sobre la base i ho enfornam a 160ºC durant 45 minuts aproximadament. Jo la vaig tenir 20 minuts amb el forn encès a dalt i a baix i 25 minuts amb el forn encès només a baix. No vos preocupeu si tremola en treure-la, ha de fer-ho una mica.

La deixam refredar completament. Quan sigui ben freda, pujam la nata amb les varilles.Quan estigui hi afegim el sucre i batem una mica més. La posam sobre la tarta, acabant amb la xocolata trossejada. Posau a la gelera tapada amb paper film i serviu-la ben freda.

*Quan començava a fer postres amb massa sablé acabava enfadant-me perquè en posar-la al forn baixava una mica del motllo i quedava lletja. Ara, amb el temps i les proves he arribat a veure que, per evitar-ho, ha de ser ben freda en posar-la al forn. Endarrereix una mica el procés però com que tanmateix la cuina vol paciència…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s