entrants · General · peix i marisc

Musclos bloody mary i fins ben aviat, amics!!!

Publicar aquest post és un motiu d’alegria i de pena al mateix temps. D’alegria perquè sempre és un gust participar en la Recepta del 15. Una de les meves motivacions per començar amb el blog va ser la possibilitat de formar part en algunes convocatòries que m’agradaven. Una d’elles era aquesta, així que taulaposada és un fillet de “La Recepta”.

I de pena, perquè aquesta és la darrera proposta que els amics de Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta ens fan. Entenc que porta molta feina cada mes i és un temps que han de restar al seu blog. Gràcies a ells tenim uns magnífics reculls de receptes a l’abast de tothom i és una tasca que els vull agrair des d’aquí. Potser més endavant hi retornaran i m’agradaria molt que fos així. Em dol dir adéu, m’estim més pensar que serà un fins ben aviat!

Per al mes de desembre havíem de pensar amb un aperitiu de Nadal. La meva proposta no és sofisticada però sí adient per menjar amb família o amics. Una recepta d’en Jamie Oliver que he fet en diferents ocasions i de diferents maneres. Són uns entrants  fàcils, picants, lleugers, econòmics,… un pica-pica d’aquells que vas menjant i sucant pa. Segur que vos agradaran i repetireu altres vegades.

Ingredients

1 kg de musclos
200 ml suc de tomàtiga
1/2 pebre coent
1 cullereta de salsa worcestershire
1/4 cullereta tabasco
1 raig generós de vodka
1 raig d’oporto
1 branca d’api
2 alls
1 llimona
julivert
sal, pebre bo, oli

Primer de tot farem els musclos nets retirant els que estiguin oberts i no es tanquin quan els pressionem.

En un recipient hi abocarem el suc de tomàtiga, afegirem el pebre coent tallat petit, la salsa worcestershire, el tabasco, els alls aixafats, l’api pelat i tallat a trossos molt petits, el suc de la llimona, la sal, el vodka, l’oporto, el pebre coent i un raig fi d’oli. Ho amanirem al nostre gust de coent i de salat.

Posarem els musclos en una olla gran i hi abocarem la salsa. Ho courem a foc mig fins que els musclos estiguin oberts. Els retirarem de l’olla descartant els que estiguin tancats i deixarem que la salsa redueixi una mica.

Posarem els musclos en un plat gran per servir, hi espargirem els julivert picat pel damunt i hi abocarem la salsa. Els servirem calents acompanyats d’un bon pa.

Font: Las comidas en 30 minutos de Jamie Oliver

2 thoughts on “Musclos bloody mary i fins ben aviat, amics!!!

Deixa un comentari