General · postres

Pastissets zebra

Whole kitchen en la seva Proposta Dolça del mes de maig ens convida a preparar un Zebra Cake.

Aquest és un pastís molt apropiat per les festes, sobretot infantils, ja que és curiós com queda el tall. Pot semblar complicat però és molt fàcil de fer i els ingredients són els bàsics que es tenen a qualsevol cuina. Em sap greu perquè tot i haver-lo fet dues vegades no tenc el tall i no es pot apreciar bé com queda per dedins. Però si punxau aquí tendreu una idea aproximada. Em pens que a les fotos s’aprecia una mica.

Ingredients
4 ous
250 ml llet
250 ml oli girassol
250 gr sucre
300 gr farina
1 cullerada llevat en pols
1 cullerada extracte de vainilla
2 cullerades de cacau pur en pols
Per a la cobertura:
150 gr xocolata per fondre
50 ml llet

Encalentirem el forn a 180ºC. Tamisarem la farina i el llevat. Reservarem.

Batrem els ous amb el sucre fins que blanquegin. Afegirem l’oli a poc a poc sense deixar de batre. Després hi unirem la llet i l’extracte de vainilla. Abocarem els ingredients secs fins que tot estigui ben incorporat. Dividirem la massa en dues parts i en una hi afegirem el cacau en pols.

pastís-zebra1

En un motllo untat d’oli o de mantega anirem alternant una cullerada de cada massa, posant-la al centre fins que acabem. A la fotografia s’aprecia bé com es fa. Ho podeu fer amb la cullera o si teniu pressa podeu utilitzar mànigues pastisseres. Quan acabem enfornarem la coca durant 40 minuts. Treurem del forn i deixarem refredar.

Podeu emprar qualsevol motllo i així el resultat sempre serà diferent. Per fer aquests pastissets vaig emprar un motllo rodó i després amb un aro emplatador vaig anar retallant al damunt quan la coca ja era ben freda. Les sobres que queden es poden guardar per a una altra cosa, cake pops per exemple.

Per a la cobertura hem de fondre la xocolata. La mesclarem amb la llet i abocarem sobre cada pastisset.

One thought on “Pastissets zebra

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s