entrants · General · peix i marisc · Receptes salades

Salmó amanit amb soja i oli de sèsam, guacamole i maionesa de caviar

Salmó amb guacamole i maionesa de caviar

M’encanta fer tassonets perquè solen quedar vistosos i són molt versàtils. Poden ser dolços i salats i tant per a un entrant com per a unes postres, tenim una versió individualitzada de multitud de receptes.

El post d’avui el dedic al salmó, que es macera en un moment en soja i oli de sèsam. Només heu de tenir la precaució de congelar el peix amb antelació per evitar l’anisakis. Com podeu creure, el caviar és un succedani. Si tengués l’autèntic no seria capaç de mesclar-lo amb maionesa.

Ingredients
per al salmó
150 gr salmó
10 gr oli de sèsam
20 gr salsa de soja
per al guacamole
1 alvocat madur
1 c/s ceba blanca tendra
1 all
1/2 llimona
sal, pebre bo
per a la maionesa de caviar
1 c/s maionesa
2 c/p succedani de caviar

salmó-guacamole

Tallarem el salmó a daus petits. Els posarem en un bol amb la salsa de soja i l’oli de sèsam. Mesclarem bé i deixarem que maceri una hora aproximadament, a la gelera.

Farem una pasta aixafant bé l’alvocat amb una forqueta. Hi mesclarem la ceba tallada a brunoise fina, l’all picat, llimona al nostre gust, sal i pebre bo. Reservarem.

Mesclarem la maionesa amb el caviar.

Muntarem els tassonets fent capes. Jo he optat per fer la base de guacamole, seguir amb el salmó i coronar-ho amb una culleradeta de maionesa. Acompanyat d’unes torradetes o uns pals de galeta tendreu un entrant la mar de saborós.

El guacamole sol tenir moltes versions. Trobareu receptes on s’hi posa tomàtiga, en altres s’hi posa cilantre… jo gaire bé sempre el cuin així, és  més senzill i agrada molt a casa. El que mai faig és passar l’alvocat pel túrmix, que quedi una pasta tan fina trob que li resta personalitat i textura.

salmó-guacamole1

2 thoughts on “Salmó amanit amb soja i oli de sèsam, guacamole i maionesa de caviar

Deixa un comentari