General · postres · receptes dolces

Pastís sableé de llimones caramel·litzades

La tarta de llimona és fantàstica després d’un àpat perquè sempre et deixa amb bon gust i no sol ser pesada. Aquí teniu una versió amb massa sableé. Resulta deliciosa i molt fina, l’ametlla fa que tengui una textura diferent i la llimona caramel·litzada li dóna un punt especial, entre l’amargor de la pell i la dolçor de l’almívar. Això sí, si en tallar-la voleu que quedi presentable, haureu de treure les rodanxes  perquè sinó s’esbocinaran els talls.

Ingredients (per a un motllo de 22 cm diàmetre)

per a la massa sableé
175 gr farina
100 gr mantega freda a daus
25 gr sucre
1 vermel d’ou
1 cullerada de llavors de rosella (opcional)
2 cullerades d’aigua freda
1 mica de sal

Per a la crema
3 llimones
2 ous
100 gr sucre
150 gr ametlla mòlta
100 ml nata muntada

Per a les llimones caramelitzades
100 ml aigua
200 gr sucre
2 llimones

Tamisarem la farina i la sal en un bol i hi afegirem la mantega. Ho amassarem fins que tenguem com a miques de pa gruixades. Incorporarem el sucre, les llavors, el vermell d’ou i una cullerada d’aigua i ho remenarem amb l’espàtula. Si ho trobam necessari hi afegirem l’altre cullerada d’aigua. Quan estigui ben lligada, posarem la massa sobre una superfície enfarinada i l’estirarem amb l’aprimador. La col·locarem en el motllo untat de mantega i la punxarem arreu amb una forqueta. La cobrirem amb paper vegetal i cigrons o llegums al damunt i la posarem a la gelera uns 30 minuts com a mínim (es pot fer el dia abans si volem guanyar temps).

Una vegada passat el temps enfornarem la massa 10 minuts a 180ºC. Treurem el pes dels cigrons i el paper i l’enfornarem 5 minuts més en sec. Deixarem que refredi sobre una reixa.

En un bol posarem el suc de tres llimones, la ratlladura de la pell (sense gens de blanc), els ous, el sucre, l’ametlla mòlta i la nata. Ho batrem tot molt bé fins que els ingredients estiguin ben mesclats i ho trabucarem sobre el motllo. Enfornarem la tarta durant 25 minuts, aproximadament, a 180ºC.

Per a les llimones caramel·litzades les tallarem a rodanxes descartant els caps i els pinyols. Farem un almívar amb el sucre i l’aigua i deixarem que el sucre es dissolgui a foc lent. El deixarem coure 5 minuts i hi posarem les llimones durant 10 minuts més.

En treure la tarta del forn hi disposarem les rodanxes pel damunt, solapant-les formant un cercle. Les regarem amb una mica de l’almívar i ja la tendrem llesta per degustar. L’acompanyarem amb una mica de nata muntada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s