General · postres · receptes dolces

Brownie, la recepta perfecta

Whole kitchen en la seva Proposta Dolça per al mes d’octubre ens convida a preparar un clàssic nord-americà Brownies

Amb el temps he fet algunes receptes de brownie i n’he tastat moltes altres. Deuen ser les postres de xocolata més elaborades en els restaurants i te’n trobes de tota casta. Les versions que m’atreuen són semblants a aquesta i si em decidesc a publicar-la és perquè crec que he trobat el meu brownie perfecte: cremós i humit, baix, amb gust de xocolata i amb la mesura justa de fruits secs.

La recepta original porta 150 gr de nous, ho he deixat a la meitat perquè pens que n’hi ha prou. Es poden substituir per qualsevol altre fruit sec: festucs, avellanes, nous del brasil trossejades,… si podeu fer-lo en un motllo d’aquesta mida molt millor. És més bo si surt baix.

Ingredients (per a un motllo quadrat de 20×20 cm)

120 gr farina
2 ous
140 gr mantega
180 gr xocolata cobertura
75 gr nous
150 gr sucre morè
1 polsim de sal

Encalentirem el forn a 200ºC.

Fondrem la xocolata trossejada amb la mantega al bany maria o en un recipient a poc foc i remenarem tot el temps evitant que es cremi. Deixarem que s’entebeixi.

Afegirem els ous un a un, batent amb les varetes manuals. Incorporarem el sucre i seguirem batent. Finalment hi posarem la farina tamisada i la sal. Quan tot estigui ben lligat hi incorporarem les nous.

Abocarem la massa en el motllo untat de mantega, l’aplanarem una mica amb l’espàtula i enfornarem el brownie durant 15-20 minuts aproximadament. Jo el trec del forn quan encara és un poc cru, quan veig que l’escuradents surt lleument brut a la punta. Trob que és més agradable si no és tan sec però això depèn de cada un.

7 thoughts on “Brownie, la recepta perfecta

    1. Hola Berta, sempre solc coure el brownie a 170-180ºC. El més important és que no el facis molt de temps. En uns 20 minuts ja pot estar. Ha de quedar una mica cru si vols que tengui gràcia i sigui melós. Si et surt sec no val res. El millor és que ho comprovis amb un escuradents o un ganivet. T’ha de sortir banyat i a fora ha de tenir crosta o sinó no tendrà consistència.

      Gràcies per consultar el blog, m’ha fet ben contenta tenir lectors joves que s’interessen per la cuina. Besades i endavant!!!

      M'agrada

    1. Hola Núria, potser és que et faltava deixar-lo una mica de temps al forn. Tot i que has d’anar en compte a que hi estigui massa perquè si et passes queda molt sec. El temps indicat és al meu forn i podria ser que en el teu variàs una mica. Però no et toca quedar líquid. Prova abans d etreure’l de ficar-li un ganivet al centre. Si et surt molt líquid deixa-l’hi uns minuts més. T’ha de sortir brut però sense passar-se.
      Esper haver-te ajudat. Ja em contaràs si t’ha anat bé una propera vegada

      M'agrada

Deixa un comentari