General · pastes salades

Coca de blat de les índies amb grells i parmesà

La coca més popular de Mallorca és la de verdures, amb trampó o amb pebres torrats. Quasi bé no hi ha celebració o festa on no n’hi hagi a la taula i no hi ha cap forn que no en  venguin. La meva coca preferida és la de pebres torrats que fa ma mare. És escandalosament bona, no massa gruixada de pasta  però amb cos i ben generosa de pebres. En vull fer qualque dia i publicar-la al blog. La coca d’avui no és gens nostrada però em va cridar l’atenció quan la vaig veure. Fa poc vaig tenir ocasió de poder-la cuinar i com que les persones que en menjaren em demanaren la recepta, aquí la teniu. És ben fàcil i va molt bé com a entrant o per a un bufet.

Ingredients
150 gr de farina de blat
150 gr de farina de blat de les índies
4 culleradetes de llevat en pols
2 culleradetes de sal d’api (o de qualsevol altre sal)
60 gr de parmesà ratllat
2 ous batuts
400 ml llet
50 gr mantega fosa
1 manat de grells trossejats
pebre bo

Encalentirem el forn a 190ºC. Untarem un motllo quadrat de 23×23 cm.

Tamisarem les farines, la sal, el llevat, i el pebre bo. Afegirem 40 gr de parmesà. En un altre bol mesclarem els ous amb la llet i la mantega. Afegirem la mescla d’ou als ingredients secs i ho integrarem bé. Incorporarem els grells i posarem la massa en el motllo. Hi espovorejarem la resta de parmesà per damunt i ho enfornarem durant 30-35 minuts o fins que vegem que s’ha daurat.

Farem la prova amb un ganivet o un escuradents i si surt net la podrem treure. La deixarem refredar sobre una reixa. Per servir la tallarem a quadradets.

Font: Paso a paso, repostería y panadería. Ed. Parragon

2 thoughts on “Coca de blat de les índies amb grells i parmesà

Deixa un comentari