General · peix i marisc

Fish cake de mussola amb safrà i salsa de iogurt

Whole kitchen en la seva proposta salada per al mes de maig ens convida a preparar un Fish cake (Pastís de peix)

 Aquests pastissets de peix, tal i com els he cuinat, són una espècie de croquetes que s’elaboraven en el Regne Unit per aprofitar els retalls de peix. Jo, aquí, no he aprofitat cap retall, sinó que els he fet de mussola fresca que vaig trobar molt bé de preu al mercat. Tot i no ser un peix excessivament gustós, la carn de la mussola és molt suau i només té una espina central, cosa que fa que sigui més atractiu comprar-ne. A Mallorca és habitual que s’empri per farcir pastes salades com les panades o les espinagades. Si teniu restes de peix podeu cuinar-los seguint la recepta.

Amb aquestes quantitats me’n sortiren 14 de mida grosseta, com el palmell de la mà.

Ingredients
1 kg de mussola
1 bròquil
3 patates mitjanes
2 ous
1 all
1 grapada de julivert
50 ml llet
Uns quants brins de safrà
1/2 cullereta de comí mòlt
sal
pebre bo
Per a arrebossar els pastissets:
2 ous
galleta picada
per a la salsa de iogurt:
1-2 iogurts naturals o grecs
el suc de 1/2 llimona
1 grapada de fulles d’herbassana
sal

Bullirem al vapor el bròquil, les patates sense pelar i la mussola. Quan sigui cuit pelarem les patates i treurem l’espina al peix i anirem xafant cada cosa amb una forqueta. Ho mesclarem tot en un bol i hi posarem l’all i el julivert picat, la llet que haurem bullit amb el safrà, el comí, sal i pebre al gust i dos ous. Quan estigui tot ben integrat i la pasta sigui freda, ho deixarem reposar una estoneta a la gelera per a què agafi una mica de cos.

Amb l’ajuda d’una forqueta farem bolles grosses de la pasta i els donarem forma amb les mans. Les passarem per l’ou batut i després per la galleta picada i els fregirem en oli fins que estiguin daurats per cada banda. Els deixarem degotar en un plat cobert amb paper absorbent. Els servirem just acabats de fer, encara calents.

Per fer la salsa de iogurt batrem el iogurt i hi afegirem el suc de la llimona, la menta picada i un poc de sal. Aquesta salsa és molt fàcil de fer i va bé tant per carn com per peix o per acompanyar uns falafels o unes croquetes.

Servirem els pastissets acompanyats de la salsa. Aquí els vaig servir amb una ensalada de pastanaga ratllada, ametlles torrades laminades, suc de llimona, oli, gingebre ratllat i una mica de la ratlladura de la pell de la llimona, sal i pebre de sixuan.

 



6 thoughts on “Fish cake de mussola amb safrà i salsa de iogurt

  1. El safrà, ah! el del raiguer tenia anomenada. Ja probaré de fer aquestes coquetes.
    “Dinarem de Forros-fuies” diu na Paula Espirafocs, en parlar de menjar les sobres.
    Paraules velles i plats nous. Bon profit.

    M'agrada

  2. Sí, és cert que el vostre safrà era conegut. El que jo vaig emprar era hongarès i és una mica diferent al d’aquí però també és bo. Allà els venen en pots grossos i valen molt poc, a diferència d’aquí. Ja em diràs si t’ha agradat. Salutacions!

    M'agrada

Deixa un comentari