General · postres

Pomes “Bellesa de Roma”

Bellesa de Roma

Roma, ciutat eterna, havia de tenir unes postres que li fessin honor. Vaig veure aquesta recepta en el llibre La cuina conventual a Mallorca de Jaume Llabrés i Aina Pascual, en el capítol dedicat a la congregació de la Puresa de Maria. El seu nom, tan suggeridor, va captar la meva atenció immediatament. Avui que podia, l’he posada en pràctica.

Tal i com passa amb altres receptaris de cuina tradicional mallorquina, les quantitats del llibre eren imprecises. Les persones que estaven al capdavant de la cuina estaven tan avesades que ho feien tot a ull. Aquí tampoc no s’especificava cap mesura, ni com fer el torró ni la confitura emprada. Per aquest motiu m’he permès fer les meves petites aportacions i crec que ha tengut un bon resultat. Ja veureu com és senzilla i molt adequada per a les dates que vénen.

Ingredients:
3 pomes golden o fuji
1 làmina de pasta de fulls
1 vermell d’ou
2 culleretes de confitura de gingebre
torró d’ametlla crua
Per fer el torró
90 gr ametlla crua capolada
25gr sucre morè
1 cullerada de suc taronja
1 cullerada de taronja ratllada
½ llimona ratllada
¼ cullereta de canyella
1 cullereta de sucre pols
1 cullereta de mel

Primerament feim el torró mesclant els ingredients en un bol amb l’ajuda d’una espàtula. És recomanable anar incorporant-los a mesura que es van integrant a la pasta.

Bellesa de Roma2

Posam el forn a 180ºC. Buidam el cor de les pomes i omplim el buit amb el torró. Embolicam les pomes amb la pasta de full estirada, tancant-les del tot. Per fer el capoll, embolicarem un trosset d’escuradents amb una mica de pasta i el clavarem al centre.

Les posam en una palangana amb paper sulfuritzat. Pintam amb el vermell batut i enfornam durant 25 minuts aproximadament. Com podeu veure, la pasta de fulls s’infla i deforma una mica. Millor si la punxau amb una forqueta abans de coure-la.

Encalentim la confitura per a què sigui més fàcil manejar-la. Pintam les pomes tèbies amb la confitura i ja estaran a punt per servir.

bellesa de Roma3

Nota:
Vaig fer el torró el dia abans per a què fos més gustós. Si en feis en grans quantitats o en sobra, podeu aprofitar per fer torró de neula. Només heu de fer una bolla i amb les mans untades de moscatell, escampar la pasta per damunt d’una neula plana. Es tapa amb una altra neula i es deixa reposar amb un pes al damunt.

 

 

2 thoughts on “Pomes “Bellesa de Roma”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s